Mikulásváró

hétfő, november 19, 2012

Nem örülök annak, hogy már mindenhol karácsonyi pompával találkozhatunk, sőt, nemrégen egy weboldalon láttam kiírva, hogy boldog karácsonyt kívántak az olvasóknak! Szerintem még korai a karácsonyvárás, hiszen még el sem kezdődött az adventi időszak. A mikulás is még viszonylag messze van, hiszen több, mint két hetet kell rá várni - ez pedig a gyerekeknek nagyon hosszú idő. De hogy legyen elegendő idő beszerezni a mikulás-barkácsoláshoz szükséges alapanyagokat, megosztok most veletek egy pár jó ötletet, amit nagyon könnyen elkészíthettek otthon.


A következő három mikulás nagyon hasonlít egymásra. Mindegyik egy piros háromszögből készült, ezen kívül fehér és fekete papír, no meg egy kis vatta kell hozzá.  (Képek forrása: www.wunderbare-enkel.de)





Ezt a mikulást még a legkisebbek is el tudják készíteni. A tenyér befestésénél ügyelj rá, melyik szín hová kerül!
Nekem nagyon tetszenek ezek a fahasábokból készült mikulások!
A favágásból kifolyólag talán még az apukákat is be lehet vonni az alkotásba.


Ehhez a mikuláshoz egy bordó szalvéta szükséges, arra kerül a fehér kartonból kivágott szakáll és bajusz.

letölthető sablon a szalvéta-mikuláshoz 
Mikulás varrni tudó anyukáknak

Ezt még a 3 évesek is meg tudják csinálni! A piros papírt kis darabokra kell tépni és felragasztani az előre megrajzolt csizmára.
Ezt a kiscsizmát kicsit nehezebb meghajtogatni, inkább iskolásoknak való! A kiinduláshoz szükségetek lesz egy piros és egy fehér négyzelapra, amit egymás tetejére kell tenni.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images