Téli feladatlapok

csütörtök, január 10, 2013

Az óvodás gyerekek is sokat tanulnak az oviban, de egészen máshogyan, mint a iskolások. Az ovisok úgy szereznek maradandó ismereteket, ha átélik, megtapasztalják a dolgokat, érzékszerveiket használhatják a megismeréshez. A gyümölcsöket, zöldségeket például nem könyvből nézegetjük, hanem megfogjuk, megtapogatjuk, megszagoljuk, megkóstoljuk, salátát készítünk belőlük, sőt játszunk vele: boltosat, főzőcskét, kakukktojás-játékot, meg amit ők még kitalálnak. Csak azt tudják megtanulni, ami érdekli őket, ezért igyekszünk mindig olyan játékokat, tevékenységeket kínálni nekik, ami számukra érdekes, örömet okoz. A feladatlapok éppen ezért azoknak a gyerekeknek valók, akik kimondottan szeretik az ilyen típusú feladatokat, már várják az iskolát, szívesen játszanak iskolásdit. Sohasem szabad erőltetni a feladatmegoldást, azt remélve, hogy ettől majd biztosan okos lesz a gyerek. Ha nem leli benne örömét, akkor az ellenkező hatást érjük el.

Sok-sok játékötletet és nyomtatható feladatlapot találsz ezen az oldalon!                                                                                      
A háztetőt belepte a hó, csak néhány cserép látszik ki alóla. Söpörjük le a havat a tetőről, folytasd a cserepek megrajzolását!
Kösd össze a pontokat!Figyeld meg az egymás alatt lévő hóembereket! Rajzold meg mindegyiken azt, ami hiányzik róla!Vezesd a madarakat a ceruzáddal madáretetőkhöz! Mindegyik madáretetőhöz három madár kerüljön.


Hány magot tud felcsipegetni a kismadár, amíg elér a madáretető közepéig?

Melyik sálnak melyik kesztyű a párja? Színezd őket ugyanolyan színűre!

Rajzolj annyi pöttyöt a ruhadarabok mellé, amennyit látsz belőle!


Mennyi sapkát és sálat látsz a képen? Hová bújt el a kisfiú? Mi az, ami nem illik a képre?You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images