Nyomtatható Mikulásos feladatlapok

hétfő, november 26, 2012"Mikor jön már a Mikulás?" Kérdezik nap, mint nap a gyerekek az oviban is. Ilyenkor kiszámoljuk, mennyit kell még aludni addig. "Olyan sokat?" Szomorodnak el, aztán rendszerint elkezdik énekelni valamelyik Mikulásos nótát. A rajzos asztalnál gyönyörű Mikulásokat rajzolnak, amelyek sorra kikerülnek a teremben dekorációnak. Rajzolás közben persze verselgetünk is, és ilyenkor még a feladatlapokat is szívesen megoldják, feltéve ha szerepel benne a Mikulás!

További nyomtatható feladatlapokért kattints ide!  Peti megrajzolta a Mikulásnak a kívánságlistáját. De a nagy izgalomban egy kicsit összekuszálta a dolgokat. Segíts neki kijavítani a levelet, húzd át minden sorban a kakukktojást!
 


Színezd ki a rénszarvas agancsát barnára! Mennyi gyertya van rajta? Számold meg a gömböket a füzéren! Melyik kezét emeli fel a Mikulás és melyik mancsát a nyuszi?  A maci mellé rajzolj egy labdát, elé pedig egy szánkót!

Télapó felöltözött, hogy elinduljon a gyerekekhez! Állítsd sorrendbe a képeket! Mit húzott fel legelőször? Melyik kezében tartja a zsákját és melyikben a fenyőfát?Mi van a Mikulás zsákjában?

  • gömbölyű, pöttyös és gurítani lehet
  • fából készült tárgy, amivel a papíron vonalat húzunk, sokféle színű van belőle
  • télen meleg lábbeli
  • kemény héjú őszi gyümölcs, feltörik a héját és a belsejét megeszik
Mit látsz még a zsákban? Ne mondd ki a nevét, csak mondj róla valamit, a többiek pedig kitalálják!    Mikulásnak sok a dolga. Jobbra-balra szalad, hogy mindennel elkészüljön. Színezd a jobbra futó Mikulásokat pirosra, a balra szaladókat kékre.
Nézd meg jól a képeket! Melyik Mikulás nem illik a sorba? Színezd ki!

Merre menjen Mikulás, hogy elérjen a házikóig? Vezesd végig a ceruzádat az úton!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images