Készíts karácsonyi ajándékot a gyerekekkel!

szombat, december 15, 2012

Jó, ha már pici korban megéreztetjük a gyerekekkel azt, hogy ajándékot készíteni és adni is nagyon jó dolog. Persze, ők még úgy hiszik, hogy a Jézuska, vagy az angyalok hozzák az ajándékot a karácsonyfa alá, de ez mellett mesélhetünk nekik arról is, ami igazán fontos az ünnepek közeledtével: jó együtt lenni azokkal, akiket szeretünk. Szeretetünket pedig sokféle módon mutathatjuk ki: azt mondjuk: "szeretlek", vagy csak becézve szólítjuk meg egymást: "angyalom...", "csillagom...", vagy örömet szerzünk egymásnak; azzal, hogy segítünk, vagy éppen saját kezűleg készítünk valami apró meglepetést. Akinek adjuk, biztosan eszébe fogunk jutni, akárhányszor csak ránéz az év során.


Mécsestartó befőttesüvegből

 Ehhez az egyszerű ajándékhoz csak szép formájú kisebb befőttesüveg kellenek, meg némi karácsonyi csomagolópapír, vagy szalvéta. A gyerekek segíthetnek kivágni a papírból a mintákat. A kicsiknek válasszunk egyszerűbb csíkmintát, a nagyobbak már megpróbálkozhatnak például a gömb formákkal is. A képen látható télapó kivágása elég aprólékos munka, ez inkább legyen a szülők, vagy nagyobb tesó feladata. A minták felragasztásához használhatunk decoupage ragasztót, de ha van otthon faragasztó, higítsuk fel egy kevés vízzel és így használjuk.

Először ragasztózzuk be az üvegfelületet egy darabon, majd lassan simítsuk rá a papírt.






Az üveg aljába szórjunk sót és ebbe nyomjuk bele kissé a teamécsest, vagy a hosszabb gyertyát. 

Angyalka karácsonyfadísz

  Ezt az angyalkát egy iskolás kislány készítette, de kis segítséggel ovis gyermekünk is alkothat egy ugyanilyet. Először a szárnyat vágjuk ki papírból, aztán ragasszuk fel rá a hosszanti csíkokat és a felfelé álló akasztót (a csíkok kivágását nyugodtan bízzuk a gyerekekre - nem baj, ha nem lesz hajszálpontosan egyenes). Erre kerül a parafadugóból levágott karika fejnek, majd arra ismét egy papírcsík, amiből az angyalka haja lesz. Tekerjük ceruzára a papírcsík két végét, így lesz kicsit "göndör". Díszítésnek különböző flittereket használhatunk.


Gyertyás üdvözlőlap

Üdvözlőlapot nemcsak papírból készíthetünk, hanem anyagmaradékokból is. Ha van otthon kicsit fényesebb anyagunk, vágjunk ki belőle egyszerű gyertya formát. Ennek ragasztásához a kétoldalú ragasztószalag a legmegfelelőbb. A gyertya lángját én csak alul rögzítettem egy ponton, így még lobogóbbnak tűnik. A gyertya alá tehetünk igazi zöld ágacskát, vagy mohát (ezt is ragasszuk meg a ragasztószalaggal).  

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images