Gyors ajándékötletek

hétfő, december 17, 2012


Egy hét van még vissza karácsonyig. Ha még nem volt idő ajándékot készíteni a gyerekekkel, ne keseredjetek el! Megmutatok pár olyan ötletet, amelyekkel gyorsan és egyszerűen, olcsó alapanyagokból tudtok rövid idő alatt ajándékot varázsolni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeket az ötleteket egy nagyon hasznos könyvből merítettem, amelyet a karácsonyi készülődés idején én is sokat forgatok. A címe: Kreatív Karácsony. Mindenkinek csak ajánlani tudom!



Angyalka tenyérlenyomatból

 Először kékre festjük a gyerkőc kezét és nyomdázunk vele egyet, ez lesz az angyalka teste. Aztán lemossuk és sárgára festjük a kezét, majd nyomdázunk a test két oldalára egy-egy szárnyat. Aztán ismét lemossuk a kezét és az ujját narancssárga festékbe mártva rajzolhat egy fejecskét az angyalkának. Ezután a pirosas festékbe kell nyúlnia és az ujjacskáival hajat nyomdázni az angyalkának. A többi apró részletet (arc, glória, karok) megfesthetjük ecsettel is. Ez az egyik festési mód, ami mindig bejön a gyerekeknél, biztosan szívesen fognak tapicskolni a festékben!

Fenyőfák és hópelyhek

 Szép téli kép és üdvözlőlap is készíthető az alábbi egyszerű papírkivágásokkal. Ha még mindig marad belőle - mert tényleg nagyon gyorsan elkészül, és szinte abba sem lehet hagyni a gyártását - kerülhet az ablakra is dekorációnak.

Így vágd ki a fenyőfát az összehajtott háromszögből!

Így készül a hópehely kör alakú papírból kivágva.
 Krumplinyomda-üdvözlőlapok

A krumplinyomda örök és megunhatatlan, mert egyszerű elkészíteni, olcsó és mégis látványos az eredménye. Ha textilfestékbe mártjuk a nyomdánkat, díszíthetünk vele kis terítőt, vagy pólót, kötényt is. Ekkor száradás után át kell vasalni, ezzel fixáljuk a festéket (és tényleg nem jön ki mosáskor!).
Ezek a szép üdvözlőlapok háromszög- és négyzet alakú nyomdákkal készültek.
  

Karácsonyfás üdvözlőlap (vagy karácsonyfadísz)

Ehhez az üdvözlőlaphoz (vagy díszhez) csak különböző színes papír maradékok (akár csomagolópapír is lehet) és ragasztó meg olló szükségesek. Ha karácsonyfadíszt szeretnénk készíteni kell még hozzá zseníliadrót is. A papírból egyre rövidebb sávokat kell kivágni a kép szerint, így ez jó alkalom a rövidebb-hosszabb csíkok összeméregetésére is. A gyerekek imádnak vagdosni, csak győzzük majd felragasztgatni a sok csíkot. Húzzuk meg nekik az egyenes vonalakat, így próbáljanak azon haladni. Valószínűleg ez csak a 6 év körülieknek sikerül majd, de a családtagok biztosan nem bánják majd, ha kicsit girbe-gurba karácsonyfát kapnak ajándékba.
A zseníliadrót helyettesíthető egy függőleges papírcsíkkal is, vagy egy vékonyabb szalaggal.
  Ezt a hasznos könyvet megrendelheted például itt.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images