Gyertyafényes esték...

szerda, december 12, 2012


Az advent és a karácsony elképzelhetetlen gyertyák nélkül. Ahol azonban kisgyermek van a háznál nem könnyű biztonságosan elhelyezni és meggyújtani a gyertyákat, nélkülözhetetlen a felnőtt jelenléte. De talán nem is baj, hiszen nagyon jó dolog együtt ülni a gyertya lángja mellett és mondjuk mesét olvasni, vagy beszélgetni TV nézés helyett. Ha nincs erre időnk hétközben, vigyünk be legalább egy kis gyertyát az esti lefekvéskor a gyerekszobába, tegyünk be halkan egy karácsonyi CD-t és adjunk magunknak legalább 5-10 percet a kikapcsolódásra az egész napi rohanás után. Ha hétvégén jobban ráérünk, megvalósíthatunk egypár dekorációs ötletet az alábbiak közül is.Ha van otthon üres üveged, készíts belőle ilyen egyszerű gyertyatartót. Akrilfestékkel, vagy sűrű temperával ecsettel lefestve ilyen "csíkos" hatású lesz az üvegfelület, de ha festékspray-t használsz, simaább felületet kapsz.

Szép formájú átlátszó üvegekbe inkább színes gyertyát helyezzünk. Fölötte jól mutat az egyszerű csillagokból készített füzér, amit maradék csomagolópapír darabokból is készíthetünk. Még egy-két vattapamacs és kész a karácsonyi ablakdekoráció.

Ha nem akarjuk befesteni a mécsestartónkat, fűzzünk köré csillagfüzért. A csillagokat kivághatod sörösdoboz belsejéből is, de ekkor célszerű kettőt összeragasztani, hogy mindkét oldalán szép fényes legyen.Itt találsz hozzá ragasztót. A pöttyöcskékhez használj kifogyott golyóstollat!

Ez egy igazi kakukktojás: a gyertya farönkből, a lángja paprikából van.

Fehér tál, fehér só, fehér gyertya...ha van még ráadásként egy csillogó fehér díszünk, ami illik az ünnep hangulatához, meg is vagyunk az asztali dekorációval. Mindezt helyezhetjük egy fehérre festett faszeletre, hogy még eredetibb legyen.

Ezek a gyertyatartók gipszből készültek, de hasonlót készíthettek sógyurmából is. Ajándéknak is nagyon szép.
ide kattintva sokféle karácsonyi gipszkiöntő formát vásárolhattok. (A csillag forma az utolsó sorban található.)
Gyertyatartónak való gipszkiöntő formát pedig itt találtok. 
Sógyurma receptet itt olvashattok!
Az üvegek kiválasztásánál vigyázzunk arra, hogy hőállóak legyenek.


Ha már hiányos a pohárkészlet, állítsuk a fejére a poharakat és tegyünk rá gyertyát!

A klasszikus alma-gyertyatartó, ezúttal gyertyatüskékkel készítve.Fahéjrudakkal körberakva nemcsak szép, de illatos is lesz az asztaldísz.


Ez az ötlet még ajándéknak is kiváló! Felhasználható szülinapi, vagy házassági évfordulós gyertya-dekoráció készítésénél is. A gyertyákat itt dekorhomok tartja a helyén, de szerintem a só is megfelel.

A karácsonyi sütiformák gyertyaöntésre is alkalmasak. Vízfürdőben olvasszuk fel a lereszelt maradék gyertyákat, vagy a viasz-granulátumot, amit megvásárolhatunk (a gyertyaöntés egyéb kellékeivel együtt) például itt.
A sütiformát tegyük alufóliára és a széleknél jól hajtsuk fel a fóliát, hogy ne folyjon ki az olvadt viasz. A kanóc alját mártsuk egy kicsit bele a viaszba és tapasszuk a forma közepére, felül fogpiszkálóra kössük rá és helyezzük a forma szélére keresztben. Öntsük az olvadt viaszt a formába és várjuk meg, míg megszilárdul.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images