Ajándékok anyák napjára

csütörtök, április 18, 2013

Eddigi óvónénis éveim legszebb emlékei közé tartoznak azok a hetek, amik az anyák napi készülődéssel teltek. Nemhiába született annyi költemény, művészi alkotás az édesanyákról - a kisgyermekek és az anyukájuk között igenis különleges kapcsolat van. Kilenc hónapig egy test és egy lélek voltunk, és ez a kötődés csak lassan oldódik. Az óvodába érkező kicsiknél az első nagy próbatétel az anyától való elválás megélése; de nagyon sokszor ez az anyukáknak sem könnyű: idegenekre bízni azt a csöppséget, akivel előtte évekig éjjel-nappal együtt voltunk - ennek az elfogadásához is idő kell. Sokszor előfordul még aztán az ovis évek alatt, hogy a picik bármilyen probléma esetén sírdogálva mondják: "anyukámat akarom", "hiányzik anya". Talán meg sem tudnám számolni, hányszor mondtam már el azt a mondatot: "Tudod, anya is dolgozik és annak örül, ha mosolyogsz és jókedvű vagy, amikor érted jön!". És szerencsére már az is sokszor megtörtént, hogy egy kicsit megmelegedhetett a szívem, amikor - véletlenül - úgy szólítottak meg az ovisaim, hogy "anya!".Bár az édesanyák ajándékai az oviban készülnek, a nagymamának otthon is készíthettek egy kis meglepetést, ehhez kerestem pár egyszerű ötletet.
Nagyon sok szép alkotás készíthető mintalyukasztók segítségével.


Ez a kedves kis virágcserépbe tűzhető figura is így készült. A szárnya szívecskéből, a haja virágformából, a lába pedig talp formájú lyukasztóval készült. A teste egyszerű háromszög, a feje kör, ezeket kétszer kell kivágni és közé ragasztani a hurkapálcikát. Bármilyen felirattal aranyos ajándék lehet! 
Itt vásárolhatsz talpacskás lyukasztót.
Itt vásárolhatsz virág formájú lyukasztót.
Itt vásárolhatsz szívecskés lyukasztót.
Hasonló módon készíthetsz ceruzatartót és könyvjelzőt is ajándékba:

 A halacskák uszonyai és a méhecskék szárnyai is szív formából vannak.
 A munkában segítségedre lehet ez a könyv, amely a fenti leírásokat tartalmazza:

Könyvjelzőt készíthetsz más technikával is, ami igen egyszerű, de látványos:
egy papírcsíkra rajzolj fel pontosan egymás alá szíveket. A legfelső szívnek csak a bal oldalát vágd ki, a következőnek csak a jobb oldalát ...és így tovább. Ha kész vagy, hajtogasd ki a bevágott részeket és ragaszd az egészet egy más színű keményebb kartoncsíkra. Ugye jól néz ki?


Hasonló módon egyszerű üdvözlőlapot is készíthettek!
Enek a szívecskés üdvözlőlapnak a különlegessége, hogy a legfelső szívvel "lelakatolhatjátok" a bele írt üzenetet. A felső fehér szívet egyszerűen rá kell húzni a lap sarkára, majd a felső csücskét át kell dugni a lapon vágott kis nyíláson. Ha valaki el akarja olvasni a beleírt üdvözletet, először le kell vennie róla a szív-lakatot.

Még egy szíves üdvözlet (a keresztszemes minta puffadó festékkel készült):

További ötletek hamarosan...

You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images