húsvéti üdvözlet

péntek, március 15, 2013

Manapság már nem nagyon küldünk képeslapot, üdvözlőlapot egymásnak. Az oviban viszont azt tapasztalom, hogy a gyerekek nagyon szívesen foglalatoskodnak ilyesmivel. Szeretnek vágni, ragasztani, festeni, rajzolni főleg akkor, ha mindenki megvalósíthatja az alkotás során a saját ötleteit. Az üdvözlőlap készítés pedig ilyen tevékenység: biztos, hogy nem lesz közte két egyforma. Ha pedig végignézzük az elkészült műveket, már felismerjük a jellegzetes motívumokat, amik csak arra a bizonyos kisgyermekre jellemzőek. A megrajzolt formák, a színek használata, az ismétlődő motívumok mind-mind a gyerekek jellegzetes kézjegyei, ami azt üzeni: "Ez én vagyok!" Húsvét előtt érdemes egy délután leülni és alkotni valami szépet, amit aztán közösen postára adhatunk és elküldhetünk mondjuk a nagymamának. Neki biztosan ez lesz a legszebb húsvéti ajándék!


Tojás kiscsibével

Fehér kartonból vágjunk ki egy tojásformát, aminek a közepére ragasszunk egy sárga kiscsibét. Szintén fehér papírból vágjunk ki egy kisebb tojást, amit középen cikk-cakk vonalban kettévágunk. Az alsó részét ragasszuk a kiscsibére, a felső részét pedig miltonkapoccsal rögzítsük a lapra a képen látható módon. A tojás alá ragasztott fészek a képen szerintem a virágboltban kapható szizál (amit megmenthetünk virágcsokrokról), de helyettesíthetjük rafiával, sőt még fonaldarabokkal is.

vel és cérnával

 Képzeljétek, ez a kártya varrógép segítségével készült. A mintát ceruzával felrajzolták, majd varrógéppel végigvarrták. Végül a cérnát egyszerűen megkötötték a tojás tetején.
Igaz, ezt az anyukák tudják elkészíteni, de nézzétek csak a következőt!
Ennél  a változatnál a mintát kilyukasztgatjuk és nagylukú tűvel, vastagabb hímzőcérnával varrjuk végig. Nagycsoportban mi is gyakran használjuk ezt a technikát!

 Mintás kartonból

Egyszínű kartonból vágjunk ki egy négyzetet, aztán mintás kartonból egy 1 cm-el kisebb oldalhosszúságú négyzetet cikkcakk ollóval. Papírboltokban sok kis mütyürt lehet kapni ilyenkor húsvét előtt: matricát, kis figurákat, amiket mind felhasználhatunk az üdvözlőlap díszítésére. Végül készítsünk egy karton csíkra külön feliratot - ha ezt kis szivacskockákkal ragasztjuk a lapra, egy kicsit ki fog emelkedni a háttérből.



Egyszerűbb változat, ha az üdvözlőlap elejét tojás formában kivágjuk és a kinyitható lap belsejébe ragasztjuk a mintás papírt.












You Might Also Like

0 megjegyzés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images